Logo regionálního portálu regiontrebicsko.cz

Regionální zpravodajství

Sádek

Blíží se vinobraní na Sádku, první burčák bude příští týden

Hana Jakubcová, iDnes
sobota 31.8.2013

Ilustrační foto
Autor: stock.xchng

"Zatím to vypadá na nadprůměrné množství hroznů, jaká bude kvalita, se uvidí," opatrně předpovídá majitel Vinařství Sádek Lubomír Lampíř.

Vinobraní potrvá dva měsíce, jak budou postupně dozrávat další odrůdy.

Zatím na Sádku vyrábějí takzvaný částečně zkvašený hroznový mošt ze slovenské produkce. Podle zákona se nesmí nazývat burčák, protože není z domácích hroznů.

» číst celou zprávu na serveru jihlava.idnes.cz

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama